icon

NORDMANN

Abies Nordmaniana

De Nordmann of Kaukasische boom wordt de “Rolls Royce” van de kerstbomen genoemd. Zijn mooie piramidale vorm, zijn dichte, glanzende loof en donkergroene kleur zijn prachtig en hij is vandaag de dag de meest populaire kerstboom in Europa. De naalden zijn zacht en soepel en het silhouet is harmonieus gelaagd. De uitstekende weerstand maakt een eerdere installatie in het huis mogelijk en draagt bij aan een nette kerstversiering. Vandaag de dag vertegenwoordigt het de meerderheid van de kerstboomverkopen. Greencap is een pionier in de teelt van deze boom, die we hebben leren verzorgen en waarvan de teeltpercelen in heel Europa als voorbeeld worden genoemd.

icon

SPAR

Picea Abies

De spar was van oudsher de meest gebruikte kerstboom in Zuid-Europa. Het is een zeer mooi product uit onze Belgische Ardennen en Bretagne, waar we erin slagen om een robuuste en volle kerstboom te produceren, goed uitgebalanceerd van de basis tot de top. Het bladerdek is dicht en openhartig groen. Zijn geur in onze huizen met Kerstmis is onvervangbaar. Greencap brengt sparren in alle maten en in alle vormen van verpakking op de markt, inclusief bomen die in potten worden gekweekt.

icon

NOBILIS

Abies Procera

Deze dennenboom dankt zijn titels van adel aan zijn majestueuze poort en zijn prachtige blauwe bladerdak. Het is degene die zijn naalden het beste bewaart. Het laat ook een onvergelijkbare bosgeur achter in de kamer waar het zich bevindt. Een moeilijker luxe alternatief, maar onze Bretonse granieten bodems zijn bijzonder goed geschikt voor de moeilijke teelt. De takken worden ook gebruikt door bloemisten en in kerstversiering. De Greencap teams zijn zich terdege bewust van de delicate teelt en weten dat de grootte veel aandacht vraagt.

icon

FRASERI

Abies Fraseri

Deze boom heeft twee grote voordelen: hij werpt zijn naalden niet af en geeft een aangename geur af. Het blad is glanzend donkergroen met zilverkleurige onderkanten. Het groeit snel en we geven het regelmatig trainingssnoeibeurten. De fraseri is een uitstekende kerstboom, weinig gecultiveerd in onze streken, maar zeer aanwezig bij Greencap in de Belgische Ardennen en in Bretagne.

icon

OMORIKA

Picea Omorika

Het wordt ook wel Servische spar genoemd, waar het zijn oorsprong vindt. Deze spar heeft een prachtige zilvergroene kleur. Goed gesnoeid, heeft het een perfect conische vorm en een zeer dicht uiterlijk. Deze spar wordt voornamelijk in potten gekweekt.